Modkat är designad för att ta upp så lite golvyta som möjligt men samtidigt ge katten tillräckligt mycket utrymme för att kunna utföra sina behov bekvämt inuti lådan.

Modkaten är den enda kattlådan på marknaden med en öppning i taket istället för den vanliga ingången framifrån kattlådan och katten hoppar med lätthet ner i lådan för att utföra sina behov.

När katten ska hoppa ur kattlådan hoppar den upp på taket av Modkaten och gör sig därmed även av med mycket sand under tassarna där innan den fortsätter ner på golvet. På detta sätt minskar man mängden sand utanför lådan på ett väldigt bra sätt och en extra matta för att fånga upp kattsanden behövs ofta inte.
  Modkats storlek:
Höjd 38,1 cm
Djup 40,6 cm
Bredd 40,6 cm

Du rensar din Modkat kattlåda genom att fälla upp locket enligt bilden ovan. Den medföljande specialdesignade kattsandspaden passar perfekt till lådan och har även en borste på sidan för att sopa ner eventuell sand från locket ner i lådan.
 
När du vill byta all sand i din Modkat lyfter du upp hela linern och kan på så sätt tömma sanden på ett lättare sätt än inuti själva Modkaten. Linern går att köra i tvättmaskin på skonprogram mellan användningarna och extra liners går att köpa till om man vill använda en medan t ex två andra är i tvättmaskinen.
.
.
 
Vanliga frågor & svar:


Är det svårt att vänja sin katt vid en Modkat?
Nej det brukar inte vara några problem alls! Katten är av naturen ett nyfiket djur och alla katter som någon gång fått tillfälle att leka i en papplåda brukar utan tvekna hoppa ner i pappkartongen på en gång. Så bli inte förvånad om din katt har hoppat ner i sin Modkat innan du ens har hunnit få upp den ur förpackningen, eller ens hunnit fylla på med strö i kattlådan.

Får min katt plats i en Modkat?
Ja det är förstås lite svårt att svara på, men de allra flesta katter har inte några problem att göra sina behov i en Modkat. De riktigt stora hankatterna av rasen Maine Coon och Ragdoll kan kanske tycka att lådan kunde varit några centimeter större, men de allra flesta katter ryms riktigt bra i sin Modkat.
Ett tips är att söka på "modkat" på www.youtube.com, där finner man många videos på modkat användare från alla möjliga länder med alla möjliga storlekar på katter som använder sina Modkats.

Måste man använda linern?
Nej det måste man såklart inte, en Modkat är tillverkad i plast precis som de flesta kattlådor och du kan hälla ströet eller kattsanden direkt i lådan om du vill. En liner ökar dock livslängden på din Modkat genom att katten gräver mot linern istället för direkt mot lådan och eftersom själva Modkaten då inte blir repig så minskar man risken för eventuella bakterier som kan växa i reporna i en kattlåda i plast.
Linern har även fördelen att den går att använda igen och igen och att den dessutom är tvättbar jämfört med de plastpåsar man kan lägga i botten och som säljs till många andra kattlådor som är en riktig miljöbov.

© Supercat Sweden AB - all rights reserved