Modko is modern
We bring modern to your everyday

Modern stil men ännu viktigare modernt tänkande. Vi omvärderar produkter och hur vi använder dem. Vi strävar efter att upptäcka vad de kan vara, vi uppehåller oss tvångsmässigt vid varje detalj och argumentera över varje finish. I slutändan måste det vara enkelt, det måste vara smart, det måste vara för idag... Det måste vara modernt!

Modko är ett New York City baserat företag som grundades av designerduon Brett Teper och Rich Williams. Deras vision för Modko har varit att skapa och producera enkla och smarta produkter som sätter design och kvalitet först. Modko expanderar för närvarande sitt moderna sortiment av produkter för sällskapsdjur - som startade med den prisbelönta Modkat kattlådan. De strävar efter att ge varje kund samma design, kvalitet och upplevelse som de själva vill ha.

Hur det började:
Efter att ha sökt precis överallt efter en lämplig kattlåda för att komplettera sin moderna Brooklyn lägenhet kom Rich hem tomhänt. När han uttryckte sin besvikelse svarade hans fru "Du är en designer, varför kan du inte designa en!" Efter en natt av lite sömn medan han begrundade hustruns förslag, presenterade han sin idé för Brett som tyckte att det var lysande och hoppade på möjligheten att börja skissa på en modern och funktionell kattlåda. Två år senare presenterades Modkat på International Contemporary Furniture Fair (ICFF), där den fick The Editor's Choice Award for Best Accessory. Strax efter det hedrades Modkat även med det prestigefyllda Red Dot Design Award. Denna resa har inspirerat dem till att driva sitt företag Modko med grundtanken att vardagliga produkter, varesig det är designprodukter eller inte, kan och ska vara både snygga och funktionella.

Rich Williams och Brett Teper grundade Modko under 2008. De har båda mer än 15 års erfarenhet inom designvärlden.
Modkat i Sverige:
Från juli 2012 har Supercat Sweden AB agentur på att köpa in och distribuera Modkos produkter i Sverige.

Vi har älskat Modkat ända sen vi såg den första gången och började sälja den för ett par år sedan. Våra kunder verkar gilla den precis lika mycket som vi gör och vi ser verkligen fram emot att få fortsätta sprida ordet om denna funktionella och supersnygga kattlåda!


© Supercat Sweden AB - all rights reserved